Anbinni Blog Gdje kupiti Anbinni

Tvoj prvi porođaj - korisni savjeti

Tvoj prvi porođaj - korisni savjeti

Pripreme za porođaj mnoge žene pamte kao neugodno i traumatično iskustvo. Mnoštvo savjeta, od bakica i nanica, tetkica i komšinica, umjesto da na porodilje djeluju umirujuće – često poprimaju negativne konotacije. Prvorotke su najčešće „na tapeti“.

„Sjećam se svojih priprema za prvi porod. Bilo je to veoma neugodno i traumatično iskustvo. Na kraju sam u porodilište otišla sa ogromnom putnom torbom prepunom dječjih stvari. Osam siperčića, tri flašice, jedna rezervna, bezbroj bodića i drugih nepotrebnih stvari. Kada sam stigla u bolnicu, uvidjela sam da nisam ponijela spavaćicu za sebe,“ – govori Nadja, izvršna direktorica u jednoj marketinškoj agenciji.

Ukoliko imaš nedoumice ili se pripremaš za svoj prvi porođaj, na pravom si mjestu – uz Anbinni blog saznat ćeš šta ti je sve potrebno za odlazak na tvoj prvi porođaj.

Pelene – u mnogim bolnicama beba će dobiti svoje prve pelene, kao dar od bolnice u kojoj je rođena. No, mini paket pelena neka ti se nađe „pri ruci“.

Dekica za umotavanje bebe – potrebna ti je jedna bebi dekica kako bi umotala svoju bebu prilikom prvog dojenja, kao i po izlasku iz bolnice.

Kapica za bebu – kapica je „must have“ u garderobi jedne bebe. :) Potrebna ti je kako bi zaštitila svog mališana.

Par pamučnih bodija – prva odjeća za bebu mora biti od prirodnih materijala kako bi nježna dječja koža mogla disati.

Par toplih čarapica – čarapa glavu čuva. :)

Nosiljka – je postala obavezan dodatak prilikom izlaska iz porodilišta. No, ukoliko smatraš da je više nećeš koristiti pogledaj tačku pod rednim brojem dva i odluči se za ekonomičniju verziju.

Savjet plus: Povoljne, kvalitetne komade bebi odjeće kao i bebi dodataka potraži u najbližem FIS-u. Anbinni, brend za bebe je domaći proizvod koji će ispuniti sva tvoja očekivanja. I ne zaboravi – kupnjom Anbinni proizvoda potpomažeš razvoju domaće privrede!

Sretno na tvom prvom porodu! :)